06/24/12 15:36
(http://www.klassa.bg/)

Европейците са убедени, че парите за Гърция са прахосани

Европейците се съмняват, че Гърция ще се задържи в еврозоната, показва изследване сред гражданите на четирите най-големи икономики - Франция, Германия, Испания и Италия. То е проведено през юни тази година измежду 1000 жители на всяка от страните. Повечето от запитаните смятат, че еврото трябва да се запази, но са песимисти за развитието на ситуацията в южната ни съседка.
Голяма част от жителите на държавите с водещи икономики са категорични, че парите, отпуснати като заем на Гърция, са изгубени, защото Атина няма да може никога да ги върне. Така смятат 85 на сто от французите, 84 на сто от германците, 72 на сто от испанците и 65 на сто от италианците. Изхождайки от вероятността гърците да не успеят да погасят взетите пари, анкетираните европейци са песимисти и относно проблемите на еврозоната. Повече от половината смятат, че трудностите ще нараснат опасно много, а страната няма да успее да се справи по никакъв начин с дълговете си.
Убедените в шансовете на Атина да намали дефицита си с помощта на ЕС също са малцина. Във Франция в това вярват 39 на сто, в Германия - 27 на сто, а в Испания - 44 процента. Единствено италианците са оптимисти по този въпрос – 56 на сто. Близо половината от запитаните европейци са на мнение, че ако гръцките усилия се провалят, страната трябва да бъде изключена от еврозоната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване