06/24/12 18:02
(http://radiomilena.com/)

Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

13 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

Както всяка година, така и сега, на 24.06. жителите на с. Козичено организираха и отбелязаха годишнината от гибелта на Николай Лъсков, загинал през 1944 г. в селото. На паметника му бяха поднесени цветя и венци, а след това честването продължи с програма. Деца, които през лятото са при своите баби и дядовци на село, заслужиха аплодисментите на присъстващите с рецитал от стихотворения и песни, които са подготвили само за няколко дни репетиции. Групата за автентичен фолклор от селото също се представи с изпълнения на песни и хора, в съпровод на гайда. БСП Поморие уважи събитието. Специален гост на тържеството беше дъщерята на Яна и Николай Лъскови – Аелита. Тя изказа своята благодарност на хората, които продължават да пазят спомена и отдават почит не само към нейните родители, но и към всички, които са оставили своите живот и младост, в името на чисти идеали и желание за по-добър свят. Домакините от своя страна й подариха ръчно изработени плетива, а някои от тях разказаха лични спомени или такива, на свои близки, за случилото се преди 68 години.

22 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

32 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

41 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

52 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

61 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

 Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсков

bookmark Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсковsvejo Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсковgoogle Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсковdelicious Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсковstumbleupon Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай Лъсковfacebook Жители на с.Козичино почетоха паметта на Николай ЛъсковСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване