06/24/12 15:55
(http://www.klassa.bg/)

Херман ван Ромпуй: Пенсионирането да се обвърже с продължителността на живот

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпуй поиска страните членки да променят възрастта за пенсиониране съобразно очакванията за по-голяма продължителност на живота, съобщава АФП. "Ние може да дадем препоръки към съюза, подчертавайки връзката между пенсионирането и прогнозите за продължителност на живот", обяви той. "Можем да ангажираме 27-те страни членки да реформират пенсионната система в рамките на определен период и по този начин да постигнат конкретни резултати", допълни Ромпуй. Според него не трябва да се оставят отделните страни да правят реформите, както им е удобно. Той изтъкна, че това ще е една от темите за дискусия на двудневната среща на високо ниво на ЕС, която започва в четвъртък (28 юни ) в Брюксел.
Данни на германската финансова компания Allianz показват, че разходите за пенсии се равняват на 11,4% от БВП на ЕС за 2004 г., като се очаква до 2050 г. тази цифра да достигне 12,8%.
Според Дейвид Блейк, директор на Пенсионния институт към Бизнес училището "Кас" в Лондон, по отношение на пенсионирането "Европа живее в измислен свят", особено като се направи сравнение с по-високата възраст за пенсиониране в САЩ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване