06/25/12 13:34
(http://www.klassa.bg/)

TV7 разследва имотите на медийния бос Любомир Павлов на Френската Ривиера

Нарастващ интерес предизвика сред аудиторията разследването на TV7 върху машинациите и престъпните схеми на медийния бос Любомир Павлов. Ето какво показват последните разкрития на репортера Диляна Гайтанджиева. В Кан, на брега на Френската Ривиера, прекарват ваканциите си едни от най-богатите хора на планетата. Сред тях е и един българин. Любомир Павлов е закупил три луксозни имота на Лазурния бряг, оценени на 40 милиона евро. В разследване на TV7 бяха показани две от вилите на бизнесмена, обвинен в пране на пари в България. Едната е в най-скъпия квартал на Кан -  „Калифорния“, където е съсед на краля на Саудитска Арабия, шейха на Кувейт и собственика на автомобилния гигант "Порше". Вила "Джулия" е купена за 15 милиона евро, въпреки че е оценена двойно повече – на 32 милиона евро. Другата вила - "Атон" в Кан, е купена за 7 250 000 евро и преди няколко месеца е продадена на тройно по-висока цена – 20 милиона евро. Затова от НАП започнаха проверка за укриване на данъци от Любомир Павлов.
Разследването на TV7 откри, че дългогодишният общински служител след влизането си във фармацевтичния бизнес като съдружник в „Софарма“ е развивал истинска брокерска дейност във Франция. Той е инвестирал милиони евро в покупко-продажби на имоти на Лазурния бряг. Последната му придобивка е този имот от два декара. Той се намира във ваканционното селище Теул на 20 км от Кан. Тук Любомир Павлов е съсед на световноизвестния френски дизайнер Пиер Карден, на пилота от "Формула"1 Михаел Шумахер и на собственика на самолетостроителния гигант "Дасо", който произвежда военни и граждански самолети, най-известният от които е прочутият "Фалкон". Вилата на френския дизайнер Пиер Карден е прочута по цял свят със своята ексцентрична архитектура. Тя е построена без ъгли и се намира на съседната улица, над имота на българина. Само едни стълби делят имота на Любомир Павлов от вилата на неговия съсед  Карден. Съсед на Любомир Павлов е и Михаел Шумахер. Неговата къща е скрита на този хълм в същата вилна зона. Производителят на най-скъпите частни реактивни самолети в света – фамилията Дасо, притежава този жилищен комплекс с частно яхтено пристанище няколко километра по-надолу в квартала.
Цените зависят от местоположението на имота – дали има изглед към морето и дали има път към него. Ако е по-далече от брега, е 1,5  милиона евро, ако е близо до морето, може да достигне 15-20 милиона евро. Имотът на Любомир Павлов е на името на сдружението "Вила Иу", регистрирано на същия адрес през май 2010 г., сочи справка в Бюрото по ипотеките в Кан. Според Търговския регистър 75% от сдружението притежава Любомир Павлов, а 25% - неговият брат. През декември миналата година Павлов прехвърля дяловете на сина си – Владимир, който се води управител на сдружението. Във Франция, подобно на България, регистрирането на имоти на името на сдружения, а не на физически лица се прави с цел данъчни облекчения. Този имот е с изглед към морето, има басейн, а собственикът е подготвил терена, за да строи нова къща, след като е съборил старата.
Новото строителство в този район струва от 3000 до 5000 евро на кв. метър без земята. А самата земя струва от половин до един милион евро в зависимост от местоположението. Два декара земя с изглед към морето струват поне 1,5–2 милиона евро.
Според брокерите в Кан имотите тук са много скъпи, защото са малко, а са много търсени. Според инвестиционното намерение на Павлов, одобрено от общината, той трябва да построи само паркинг и гараж, но не и нова къща.
Строителната площадка, в която е превърнат имотът, показва други инвестиционни намерения. Френското законодателство обаче санкционира много сурово безконтролното строителство и всяко едно действие трябва да има одобрението на съседите и на общината, за да не се разваля архитектурният облик на града.
На живо от Франция в "Гореща точка" се включи Диляна Гайтанджиева, която показа къде се намират въпросните имоти на Павлов. Пред дома на медийния бос в София беше Асен Иванов. Репортерът очакваше Павлов да излезе и да застане пред камерата на TV7, за да даде и своята гледна точка. Това така и не се случи. Пред сградата на "Софарма" беше репортерът Таня Иванова, която направи опит да разговаря със съдружника на Павлов - Огнян Донев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване