06/25/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Германия призна за грешка въвеждането на данъка върху самолетните билети

Германското министерство на финансите призна, че данъкът върху самолетните билети оказва негативно влияние върху авиационните превози. Данъкът, който беше въведе в началото на 2011 г., лиши местните авиокомпании от два милиона пътници. Това сочат данните на немското финансово ведомство. Авиопревозвачите и операторите на летищата настояват за незабавната отмяна на въведената такса, която им носи единствено загуби, а на съседните страни, като Франция, Белгия и Холандия – печалби, пише вестник „РБК Дейли”, цитиран от агенция „Фокус“.
Според замисъла на държавата данъкът върху самолетните билети трябваше да способства за заздравяване на федералния бюджет. Налогът е валиден за всеки полет, стартиращ от немските летища. Авиокомпаниите приеха новия данък „на нож“. „Луфтханза” разработи и претворява в реалност специална програма за съкращаване на разходите, а „Ер Берлин” лети на загуба. В резултат на проведения сред жителите на Мюнхен референдум е спряно строителството на третата писта за кацане в столицата на Бавария, а новото летище в Берлин все още не може да бъде пуснато в експлоатация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване