06/25/12 18:38
(http://www.klassa.bg/)

„Левски“ и ЦСКА с преодолими съперници в Лига Европа, кошмарен жребий за „Лудогорец“ и „Локо“ (Пд)

Българските грандове „Левски“ и ЦСКА извадиха късмет в жребия за втория предварителен кръг на Лига Европа. "Сините" ще играят срещу „Сараево“ (Босна) или „Хибърниънс“ (Малта), докато "червените" ще срещнат ФК „Баку“ (Азербайджан) или „Мура“ (Словения).
Кошмарен жребий извади българския шампион „Лудогорец“ (Разград), който ще играе срещу силния тим на „Динамо“ (Загреб) във втория предварителен кръг за класиране в групите на Шампионската лига. Възпитаниците на селекционера Ивайло Петев не бяха сред поставените отбори заради предстоящото им първо участие в европейските клубни турнири, докато хърватите бяха четвърти по коефициент сред поставените тимове след „Базел“, „Ред Бул“ (Залцбург) и БАТЕ (Борисов). Според жребия „Лудогорец“ ще домакинства в първия двубой на 17 юли, а реваншът в Загреб ще е седмица по-късно.
Отборът на „Локомотив“ (Пловдив) изтегли като непоставен най-тежък жребий от тимовете ни в Лига Европа. Финалистът в турнира за Купата на България се падна във втория предварителен кръг срещу холандския „Витес“. От Нион административният директор Атанас Узунов разкри, че "смърфовете" ще бъдат домакини в първия мач на стадион "Георги Аспарухов" на 19 юли. „Витес“ завърши на седмо място в Ередивизие, но след това в плейофите за евротурнирите победи НЕК „Ниймеген“ и „Валвийк“, за да стигне до квотата за Европа.
Тимовете на „Сараево“ и „Хибърниънс“, както и ФК „Баку“ и „Мура“, се изправят един срещу друг в първия квалификационен кръг на Лига Европа, срещите от който са на 5 и 12 юли.
Евентуалният съперник на ЦСКА, ФК „Баку“, е познат на футболните фенове в България с мачовете си срещу „Левски“ през лятото на 2009 година. Тогава „сините“ завършиха 0:0 при визитата си в Азербайджан, а после спечелиха с 2:0 в София. "Червените" ще гостуват в Азербайджан или Словения в първия мач на 19 юли, а ще бъдат домакини в реванша на 26 юли.
Мачовете на „сините“ са предвидени за същите дати. По първоначална информация тимът на Илиан Илиев ще гостува в първия двубой и ще е домакин на реванша на „Герена“ на 26-и, но по-късно в понеделник ще стане окончателно ясно дали няма да има размяна на домакинствата.
Жребият за третия квалификационен кръг е насрочен за 20 юли - между мачовете на българските отбори от втория квалификационен кръг.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване