06/25/12 13:10
(http://www.klassa.bg/)

„Литекс“ започна подготовка без Христо Стоичков, но с шестима нови

Отборът на „Литекс“ (Ловеч) започна днес лятната си подготовка с 27 футболисти, като седем от тях са юноши на клуба, играли през последната година под наем в други отбори. Старши треньорът на тима Христо Стоичков не се яви на заниманието, тъй като е в Мексико, където се изявява като коментатор на Европейското първенство по футбол в местна телевизия. На първото занимание от клуба обявиха, че помощникът му Хосе Рамон Родригес напуска клуба. На негово място в щаба влиза Николай Димитров-Джаич.
Едва едно ново попълнение представиха в Ловеч днес – нападателя Герасим Заков, който идва със свободен трансфер от тима на „Калиакра“ (Каварна). Останалите нови са завръщащите се в клуба Антон Недялков от „Светкавица“, Борислав Борисов от „Монтана“, както и Атанас Димитров, Емил Грозев и Симеон Славчев от „Чавдар“ (Етрополе). От юношеските формации в първия състав влизат Кирил Десподов и вратарят Марин Орлинов.
В сравнение с миналогодишния състав са напуснали заради изтекли договори Светослав Тодоров, Христо Янев, Бернар Итуа, Сандриньо и Тиаго Мирасема, а договорът на Максим Жос е прекратен по взаимно съгласие.
В същото време стана ясно, че отборът на „Литекс“ остава без нито един лагер през лятната подготовка. За сметка на това обаче тимът има девет контролни срещи, три от които са с чуждестранни отбори. През цялото време „Литекс“ ще се подготвя на своята база и ще се качва в резиденция „Бялка“, като контролите започват на 11 юли. Първият противник е „Видима-Раковски“, който ще гостува в Ловеч. Най-стойностната проверка се очертава тази със „Стяуа“, насрочена за 15 юли в Букурещ. Останалите срещи са на 18 юли с „Монтана“ в Тетевен, на 25 юли с „Атромитос“ (Гърция) в Правец, на 28 юли с „Аполон“ (Лимасол, Кипър) в Ловеч. Две проверки са планирани на 21 юли – едната сутринта, а другата след обяд, като противниците са „Етър“ и „Нефтохимик“ (Бургас). На 1 август „Ботев“ (Пловдив) ще гостува в Ловеч, а на 4-ти ще бъде официалното представяне на отбора срещу новака в „Б“ група „Спартак 1919“ (Плевен).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване