06/25/12 14:34
(http://www.klassa.bg/)

Следващият транш за Гърция – под заплаха

Разклатеното здравословно състояние на гръцкия премиер Андонис Самарас и на министъра на финансите Василис Рапанос принуди представителите на международните кредитори да отложат посещението си в Гърция. Те трябваше да направят анализ на икономическата ситуация в южната ни съседка и да започнат преговорите с управляващите за още мерки за икономии. Според съобщенията представителите на ЕС, МВФ и Европейската централна банка ще пристигнат в Гърция, но посещението на тройката е отложено с няколко дни, като новата дата ще бъде обявена в предстоящите дни. Според гръцките медии обаче тройката инспектори ще се върнат в Атина в началото на следващия месец, което е след срещата на високо равнище в Брюксел на 28 и 29 юни. На практика това ще отложи отпускането на следващия транш от заема за Атина, който се очакваше през юни и е в размер 5 милиарда евро.
Гръцкият премиер Андонис Самарас, който претърпя операция на окото в събота, няма да отиде в Брюксел на срещата на върха в края на седмицата. На нея страната ще бъде представлявана от външния министър Димитрис Аврамопулос и от досегашния финансов министър Георгиос Заниас. Новоназначеният министър на финансите Василис Рапанос също няма да присъства, след като в петък бе хоспитализиран заради стомашни болки, гадене и виене на свят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване