06/25/12 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Стартира кампания против обявяването на независимост за Шотландия

Започна масирана кампания против обявяването на независимост на Шотландия, съобщава Би Би Си. След като преди месец Шотландската национална партия призова съгражданите си да кажат „Да на Шотландия“ на предвидения за есента на 2014 г. референдум за независимост, в понеделник стартира антикампанията под наслов „По-добре заедно“. „Истината е, че можем да имаме най-доброто и от двата свята – силен шотландски парламент с ключова роля в силния и сигурен съюз на Обединеното кралство“, смята бившият финансов министър от кабинета на Гордън Браун Алистър Дарлинг (на снимката). Той допълва също, че отделянето би било „еднопосочен билет за нашите деца в абсолютно несигурна посока“. Според Дарлинг, ако Шотландия остане част от Великобритания, ще спечели в икономическата, политическата и социалната сфера. Противниците на независимостта отбелязват в кампанията си, че 1 от всеки 5 шотландски работници е нает от фирми от Англия, Северна Ирландия или Уелс.
Само ден преди стартирането на кампанията главният секретар на британската хазна Дани Александър предупреди хората, притежаващи имоти, че стойността на ипотеките при евентуално отделяне от Великобритания може да нарасне с общо 1 млрд. паунда. Тези данни са подкрепени от шотландски депутат от Либералдемократическата партия, поясняващ, че независимостта на финансовите операции ще доведе до повишаване с поне 1% на лихвените проценти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване