06/25/12 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Уорлик и още 10 дипломати подкрепиха гей парада в София

Чужди дипломати у нас заявиха подкрепата си за всички, които участват в петия ежегоден парад „София Прайд“ на 30 юни 2012 година. Събитието е по-популярно като „гей парада в София“.
Покровителството си над хората с различна сексуална ориентация у нас с общо изявление заявиха посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, на Аржентина Гийермо Азрак, на Австрия Герхард Райвегер, на Великобритания Джонатан Алън, на Кралство Дания Кааре Янсон, на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер, шарже д`афер на Финландия Рае Веркоранта, посланикът на Франция Филип Отие, шарже д`афер на Кралство Нидерландия Рини Бус, посланикът на Кралство Норвегия Тове Скарстейн и шарже д`афер на Република Сърбия Дамир Ковачевич.
"Това събитие дава възможност да се застъпим за човешките права и толерантността, да честваме разнообразието и да заклеймим хомофобията. Парадът „София Прайд“ прави по-видима общността на онези българи, които са лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър (ЛГБТ), и изпраща на хиляди млади хора в цялата страна - гей и лесбийки - важно послание: "Вие не сте сами!", се казва в обръщението на дипломатите. Според тях по цял свят по време на Прайд инициативите хората с традиционна и с различна ориентация стоят редом в защита на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права - правата да живеят, да обичат и да работят, без страх от дискриминация. „Ние все още не сме постигнали тази цел, затова призоваваме всички хора, както и местните и национални лидери, да изразят своята солидарност, като се присъединят към парада „София Прайд“. Пожелаваме на всички спокоен и щастлив Прайд", се казва още в изявлението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване