06/25/12 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов е с чисто съдебно минало

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е с чисто съдебно минало. Това сочи справка от свидетелството му за съдимост, което адвокатите на вицепремиера представиха пред Пловдивския районен съд в понеделник.
През февруари срещу Цветанов бе заведено дело за клевета от председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Причината е, че в две последователни интервюта Цветанов обвини Мирослава Тодорова в „обвързаност" с организираната престъпност, защото забавила мотивите към 8-годишната присъда на Васил Маникатов.
Технически негоден запис на интервю на Цветанов пред bTV от 24 януари стана причина за отлагане на делото, заведено от Тодорова срещу вътрешния министър.
Делото за клевета и уронване на престижа е отложено за 18 септември.
Съдът постанови да бъде изпратено писмо до Люба Ризова, директор на „Новини и актуални предавания" в bTV, с искане да бъде изпратен в съда технически годен презапис на предаването с участието на Цветан Цветанов.
Първоначално делото на Тодорова срещу Цветанов бе заведено в съд в София, но Върховният касационен съд го прати в Пловдив. Причината е, че Тодорова е съдия в Софийския градски съд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване