06/26/12 16:29
(http://www.klassa.bg/)

България засега с 62-ма спортисти на олимпийските игри в Лондон, сред тях е и Матей Казийски

Българският олимпийски комитет утвърди състав от 62-ма спортисти, които ще пътуват за олимпийските игри в Лондон. Засега не е изпълнен планът минимум за 70 олимпийци, но и няма как да бъде постигнат, тъй като се очакват най-много две-три квоти в следващите четири седмици. На предишните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. България беше представена от 72-ма спортисти.
Последната засега квота е на Явор Христов в стрелбата с лък. Той се класира на полуфиналите на световната купа в Огден (САЩ) преди три дни и си осигури виза за олимпиадата. Христов ще е първият български състезател в стрелбата с лък, който за втори път ще участва на игрите.
След два дни Международната федерация по тенис ще обяви участниците на олимпийския турнир. Цветана Пиронкова е сигурна за Лондон, но първата ракета при мъжете Григор Димитров все още е на границата дали да попадне в схемата от 64 тенисисти, от които 56 по право.
Като се изключат отборните спортове като волейбола и ансамбъла по художествена гимнастика, най-многобройна е групата на борците – 9 представители.
Председателят на БОК Стефка Костадинова заяви, че се надява квалифицираните спортисти да достигнат до 67 души, като се надява в Лондон състезателите ни да спечелят от 4 до 6 медала.
Формално в разширения състав на националния отбор по волейбол попадна и отказалият участие Матей Казийски. Най-добрият български волейболист през последните години обяви преди няколко седмици, че се отказва от участие в държавния ни тим, ако президентът на БФ Волейбол Данчо Лазаров не си подаде оставката. Все още Казийски не е променил своето решение. Въпреки това от Българския олимпийски комитет (БОК) са включили Матей Казийски сред 20-те волейболисти, които могат да представят родината на игрите в Лондон. Във вторник за старши треньор беше утвърден Найден Найденов с помощници Георги Петров и Камило Плачи, а водач на делегацията ще бъде Любомир Ганев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване