06/26/12 16:09
(http://www.klassa.bg/)

Интерпол ще издирва изчезналия с 1,5 млн. лева охранител

Започнала е процедура по обявяване за издирване чрез Шенгенската информационна система и чрез Интерпол на 33-годишния Георги Енев, който избяга с 1,5 млн. лева. Съществува голяма вероятност да е напуснал страната, въпреки че към момента няма такива категорични данни, казаха от прокуратурата.
Георги Енев, който е шофьор на инкасо автомобил, изчезна в петък с огромната сума пари.
Към момента не е ясно дали Енев е имал съучастник и как той е успял за кратко време да прехвърли парите, които тежали 150 килограма. В бързината си охранителят е забравил 17 000 евро в инкасо автомобила, потвърдиха от полицията.
Двама свидетели са видели как Георги Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си „Опел Кадет" на улица „Петрова нива" в Пловдив, съобщи „Дарик“. Охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му е открита в служебния бус. Според запознати Георги Енев, който от близо две години е разведен, е имал много приятелки. Последната е била студентка. Всички са разпитани. От държавното обвинение отказват да разкрият дали е говорил с някоя от тях, преди да извърши удара.
Разследващите са установили, че в нарушение на изискванията Енев и негови колеги неведнъж са спирали по маршрута си. Затова и колегата на Георги не се е усъмнил в петък, когато той го помолил да слезе да му купи дюнер. След това изчезнал в пресечките на бул. "Никола Вапцаров" в пловдивския квартал "Кючук Париж". Докато колегата му го чакал с дюнерите, Енев спрял до собствения си "Опел Кадет", предварително паркиран на ул. "Петрова нива", прехвърлил чувала с парите и оставил бронирания джип насред улицата с работещ двигател. Друг шофьор, който не можел да излезе от затворената улица, се обадил на тел. 112 и тогава бил даден сигнал за тревога. Енев успял да стигне до Храбрино, където отново сменил автомобилите. Край селото е открит автомобилът му, а вътре полицаите са намерили и мобилния му телефон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване