06/26/12 14:16
(http://www.klassa.bg/)

Приходите в ИТ сектора у нас са намалели със 7%

Приходите в ИТ сектора са намалели с около 7 на сто през 2011 г. Това сочат предварителните данни на независимата агенция CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. Тенденцията се е запазила почти непроменена и за трета поредна фискална година браншът е със спад. При печалбата на бизнеса е възможно през изминалата година дори да се е достигнало до 12-годишен негативен рекорд, пише Money.bg. Единственият лъч светлина в тунела се забелязва по отношение на работните места. Въпреки предвижданите съкращения в световен мащаб у нас през 2011 г. се е забелязва ръст от 15% на пазара на труда в този сектор. Именно ИТ индустрията се е оказала тази, която е дърпала нивото на заетостта нагоре.
Данните от изследването са част от проучването CBN Top-100 Bulgaria 2012, което е започнало през април и ще бъде завършено през октомври 2012 г. Използвани са публикуваните баланси на 150 технологични компании, които имат общ приход, формиращ над 60 на сто от постъпленията в индустрията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване