06/26/12 14:12
(http://www.klassa.bg/)

УЕФА наложи глоба от 25 000 евро на Германската футболна асоциация за неонацистко знаме

Европейската футболна централа глоби с 25 000 евро Германската футболна асоциация заради издигането на неонацистко знаме в мач от европейското първенство. Феновете на Бундестима са показали "непристойно поведение" при победата с 2:1 над Дания в мача между двата тима от груповата фаза на 17 юни. Наблюдателите от европейската организация на привържениците "Футболът срещу расизма в Европа" са забелязали развяването на неонацистки символи в германската агитка, както и изпълнението на обидни песни, за което са сигнализирали УЕФА.
Интересно е, че Германската футболна асоциация вече има наказания за всеки мач на своя отбор от груповата фаза на Евро 2012. Централата беше санкционирана от УЕФА заради "неподходящи" скандирания от феновете и използването на непозволени пиротехнически средства. Германците бяха глобени и за хвърлянето на хартиени топки и ракети от техните запалянковци срещу футболистите на Португалия и Холандия. Общият размер на глобите на Германската футболна асоциация достигна 40 000 евро.
Лидер по този показател е Руският футболен съюз, чиито фенове му донесоха финансова санкция от 185 хил. евро. Заради инцидентите с руски фенове и неуспешното представяне на "Сборная" президентът на централата Сергей Фурсенко подаде оставка в понеделник.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване