06/27/12 17:04
(http://radiomilena.com/)

В омагьосания кръг на бюрокрацията

greta1 150x150 В омагьосания кръг на бюрокрацията Историята на Грета Аспарухова е една от стотиците, с които се сблъскват в местната комисия за жилищно настаняване, съобщава gramofona.com. Младата жена е от Монтана, но от 5 години е избрала да живее в Бургас. Грета е млада, умна, амбициозна и… прикована към инвалидната количка.   През 2010 год. тя получава апартамент от резервния фонд на общината. Договорът й за наем обаче изтича в края на този месец.   И тук Грета се изправя пред сериозното предизвикателство да намери място където да живее. Защото се оказва, че не отговаря на условията за настаняване в общинско жилище.   Едно от задължителните условия е да има регистрация от 5 години по настоящ и постоянен адрес. Нейната регистрация  обаче е от 3 години. Това е и аргументът, с който на Грета е отказано да бъде настанена под наем в общинско жилище.    „За съжаление ситуацията е такава. Ние всички от комисията за настаняване сме се срещали с Грета. Но тя не отговаря на необходимите условия. При нас има поне 20- сантиметрова купчина с молби на хора, които отговарят на условията, а нямаме достатъчно жилища, за да настаним и тях. Как да направим отстъпка в този случай, нали и другите ще поискат компромис ”, коментира съветничката от ГЕРБ Илияна Гъбева.   Грета признава, че през последните два месеца живее в истински ад. По това време тя разбира, че не може да получи общинско жилище. В същото време Радослав Овчаров й е казал, че след края на юни ще бъде изведена от досегашния си апратамент, защото не отговаряла на необходимите условия. Освен, че няма адресна регистрация, Грета била и с висок доход. За комисията всеки доход, надхвърлящ 2 минимални работни заплати е висок. Тук следва логичният въпрос обаче, ако заплатата ти е 500 лв. и си в инвалидна количка, до къде точно ще ти стигнат парите, ако си на свободен наем.   Днес шефът на „Жилищна политика” Радослав Овчаров беше категоричен, че Грета няма да бъде изведена от апартамента си. „За подобно нещо трябва да има заповед, подписана от кмета. Такава заповед няма. Грета ще остане в жилището, докато намерим най- удачния за нея вариант”, обеща Овчаров.

 В омагьосания кръг на бюрокрацията

bookmark В омагьосания кръг на бюрокрациятаsvejo В омагьосания кръг на бюрокрациятаgoogle В омагьосания кръг на бюрокрациятаdelicious В омагьосания кръг на бюрокрациятаstumbleupon В омагьосания кръг на бюрокрациятаfacebook В омагьосания кръг на бюрокрациятаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване