06/27/12 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще участват на олимпийските игри

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще представят България на олимпиадата в Лондон през юли. Това съобщиха от Международната тенис федерация (ITF). Димитров влиза в списъка според класирането си в световната ранглиста, а не с покана. Общо 56 души попаднаха в списъка по ранкинг, останалите осем места са заети с "уайлд кард". Той става първият български тенисист, който ще участва на игрите. Пиронкова ще се състезава на втора поредна олимпиада след Пекин 2008, където стигна до втория кръг. Съществува възможност Цветана и Григор да играят и в турнира на смесени двойки, където ще участват 16 дуета. Тази дисциплина влиза за първи път в програмата след 1924 година. „Това е голям успех за българския тенис – да има двама представители на олимпийските игри. Поздравявам Цвети и Гришо за сериозното постижение, което показва мястото и значението на спорта ни у нас. Те положиха големи усилия и заслужено ще участват в Лондон. Надявам се, че от талантливите ни млади тенисисти ще има също такива, които ще заслужат олимпийски квоти още за олимпиадата през 2016 година”, заяви президентът на БФТ Стефан Цветков от Лондон.
Същевременно Григор Димитров се класира за втория кръг на "Уимбълдън", след като на старта на турнира надигра заемащия 31-во място в световната ранглиста южноафриканец Кевин Андерсън със 7:5, 7:6 (3), 6:7 (4), 6:3. Това е втора поредна победа на Димитров срещу същия съперник след турнира "Куинс" преди десетина дни и второ поредно достигане до втория кръг на най-престижния тенис турнир.
Неговият следващ противник е Марко Багдатис. Григор вече е побеждавал кипъреца, който играе повече от добре на трева. Във вторник обаче Димитров показа игра, с която може да победи всеки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване