06/27/12 15:31
(http://www.klassa.bg/)

За първи път в своята кариера Марк Лийшман триумфира с трофей от PGA Tour

Австралийският голфър Марк Лийшман стигна до първата в своята кариера титла от PGA Tour, след като спечели турнира Travelers Championship в Кромуел, Кънектикът, с общ награден фонд от 6 милиона долара. Той записа 8 удара под пара (62) в последния състезателен ден и с общо 14 удара под пара (266) се поздрави с крайната победа.
Втори в генералното подреждане остана шампионът от изданието през 2010 година Бъба Уотсън от САЩ с резултат от (267) на ниво – 13. Толкова записа и сънародникът му Чарли Хофман.
„Чувството да стигнеш до първата си титла от тура е неописуемо. Честно казано, в началото на последния състезателен ден дори не си и помислях, че мога да постигна това. Не очаквах, че ще спечеля. Победата обаче си е победа и няма да се оплаквам“, заяви 28-годишният австралийски голфър.
В същото време стана ясно, че шесткратният победител в надпревари от World Golf Championships (WGC) Тайгър Уудс със сигурност ще вземе участие на турнира Bridgestone Invitational във „Файърстоун кънтри клъб“ през август с общ награден фонд от 8,5 милиона долара. Според правилника на PGA Tour голфърите не са длъжни да обявяват присъствието си в дадена надпревара преди последния петък на началото й. Тайгър Уудс обаче направи това и даде надежда на организаторите, че по този начин ще бъдат продадени повече билети. В Охайо със сигурност ще играят още Адам Скот, Хънтър Мейхън, Бъба Уотсън, Фил Микелсън, Рори Макилрой, Джейсън Дъфнър, Рики Фаулър и Люк Доналд.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване