06/27/12 13:25
(http://www.klassa.bg/)

Португалия и Испания влизат в битка за място на финала на Евро 2012

Отборите на Португалия и Испания излизат тази вечер един срещу друг на стадион „Донбас Арена“ в Донецк в първа 1/2-финална среща от европейското първенство в Полша и Украйна. Двата тима стигнаха до тази фаза, след като елиминираха съответно съставите на Чехия и Франция в 1/4-финалите и сега ще влязат в люта битка за място на финала.
Селекционерът на Португалия Пауло Бенто ще направи само една промяна в своя състав в сравнение с последните четири срещи на тима, като поради контузия в двубоя няма да участва нападателят Елдер Пощига, а на негово място в игра ще се появи Уго Алмейда. Интересното е, че португалският треньор прилага една и съща схема на игра от началото на шампионата и до този момент винаги е започвал с един и същ титулярен състав. В двубоите от груповата фаза срещу Германия, Дания и Португалия и в срещата с Чехия след това Пауло Бенто залага на едни и същи футболисти, играещи в една и съща схема на игра. Никой друг треньор на това европейско първенство не започвал с един и същи състав в повече от две последователни срещи. Сега обаче контузията на Елдер Пощига ще принуди младия специалист да направи една промяна. Включването на Уго Алмейда обаче няма да промених схемата на игра и Португалия ще излезе срещу Испания във формация 4-3-3. На вратата ще застане Руи Патрисио, а пред него ще действат бранителите Фабио Коентрао, Бруно Алвеш, Пепе и Жоао Перейра. В средата на терена ще бъдат Жоао Моутиньо, Раул Мейрелеш и Мигел Велосо, а в атака ще са Кристиано Роналдо, Нани и Уго Алмейда.
В селекцията на Испания Висенте дел Боске този път по всяка вероятност ще заложи на чист нападател в лицето на Фернандо Торес. Зад него ще бъдат петимата полузащитници Давид Силва, Шаби Алонсо, Шави, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста, а в отбрана ще действат Алваро Арбелоа, Серхио Рамос, Жерар Пике и Жорди Алба. На вратата на „Ла Роха“ ще застане капитанът Икер Касияс, който е пред впечатляващ рекорд. 31-годишният вратар на „Реал“ (Мадрид) може да стане първият футболист в историята на футбола със 100 победи в националния си тим. Постижението е още по-впечатляващо, тъй като то може да бъде записано в 136-о участие на Икер Касияс с екипа на Испания.
До този момент двата тима са изиграли общо 34 срещи помежду си във всички турнири, включително и приятелските срещи. Предимството е в полза на Испания, която има 15 победи. Равенствата са 12, а успехите в полза на Португалия са 7. Последната среща между двата отбора беше контрола и се състоя през месец ноември 2010 година. Тогава, само няколко месеца след като спечели световната титла, Испания претърпя тежко поражение от Португалия с 0:4.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване