06/27/12 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Президентът на ГФС: Светът няма да свърши, ако не станем европейски шампиони

Президентът на Германския футболен съюз - Волфганг Нийрсбах, опита да свали напрежението от Бундестима, като заяви, че тимът на Йоахим Льов е направил достатъчно на Евро 2012 и всичко оттук-нататък ще бъде бонус. Германия излиза в четвъртък в полуфинален мач срещу Италия. "Класирането на полуфинал за четвърти пореден път на голямо първенство е показателно за постоянност и последователност", каза Нийрсбах, преди отборът да напусне базата си в Гданск. Тази вечер Бундестимът ще тренира на Националния стадион във Варшава преди мача с Италия. "Желанието на федерацията е да се изкачим на върха. Но това не е задължително, а само пожелание. Всичко, което постигнем оттук-нататък, ще бъде бонус и светът няма да свърши, ако не спечелим титлата", каза Нийрсбах.
Последната титла за Германия от голямо първенство е от 1996 година, когато тимът стана европейски шампион след златен гол на Оливер Бирхоф на финала.
Същевременно полуфиналната среща от Европейското първенство по футбол между отборите на Германия и Италия ще бъде посетена от 8 хиляди германци и 2500 италианци, съобщи Яцек Войчехович, заместник-кмет на Варшава. "Очакваме на стадиона във Варшава около 50 хиляди зрители. По-голямата част от билетите са закупени от поляци - 28 хиляди билета, германците са закупили 8 хиляди, а италианците - 2500“, каза още Войчехович, но допълни, че цифрите могат и да претърпят промени.
"Искам специално да отбележа, че 6500 билета са закупени от швейцарци, които просто идват да се забавляват“, каза още заместник-кметът. Тази полуфинална среща на Евро 2012 е последната, която ще се играе на полска земя на турнира. Мачът е в четвъртък от 21:45 часа българско време. Днешният полуфинален мач между Испания и Португалия, както и битката за титлата в неделя ще се играят на стадиони в Украйна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване