06/28/12 14:14
(http://www.klassa.bg/)

Ивица Дачич получи мандат да сформира правителство на Сърбия

Лидерът на Сръбската социалистическа партия Ивица Дачич се срещна с президента Томислав Николич в четвъртък, за да го уведоми, че е постигнал парламентарно мнозинство и може да сформира правителство, съобщава сръбското радио В92. Страната ще се управлява от тройна коалиция, съставена от Социалистическата партия, Сръбската прогресивна партия и Обединените региони на Сърбия. Очаква се към тях да се включат и част от партиите, получили минимални места в парламента, но това тепърва ще стане ясно. Това оставя досегашния президент Борис Тадич и водената от него Демократическа партия в опозиция, макар още веднага след изборите да се говореше за сигурна тяхна коалиция със социалистите.
На парламентарните избори на 6 май Сръбската прогресивна партия, чийто лидер бе Николич, спечели минимално мнозинство пред Демократическата партия на Тадич, но останалата трета Социалистическа партия се оказа ключът към парламентарното мнозинство. Очаква се, че премиер на новото правителство ще бъде именно лидерът на социалистите Ивица Дачич, който досега изпълняваше поста на вътрешен министър.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване