06/28/12 16:59
(http://www.klassa.bg/)

Мощен взрив разтърси съдебната палата в Дамаск, трима пострадаха

Мощна експлозия избухна в паркинга на съдебната палата в центъра на Дамаск в четвъртък, съобщи Ройтерс. След взрива колона черен дим се издигаше над сирийската столица – крепостта на президента Башар Асад, която доскоро изглеждаше извън обхвата на действия на бунтовниците. Трима души са пострадали при взрива, а 20 автомобила са изгорели, съобщи САНА.
Лидер на „Хамас“ беше убит в сряда в предградие на Дамаск, където е базирано политическото крило на организацията, каза високопоставен представител на групировката пред АФП. По думите му израелската разузнавателна агенция „Мосад“ стои зад нападението. Убитият е Камал Хусейн Ганажи, който бе един от заместниците на Махмуд ал Мабхух, висш командир от „Хамас“, ликвидиран в хотелска стая в Дубай през 2010 г. „Няколко души са влезли в дома на Ганажи в Кудсая и са го убили. Имаме информация, че „Мосад“ стои зад убийството“, обясни представителят на „Хамас“.
В същото време Турция започна да разполага въоръжени части и ракетни установки за ПВО по границата със Сирия, след като сирийските сили свалиха турски военен самолет над Средиземно море на 22 юни. По данни на турските медии на границата са пристигнали 30 тежковъоръжени машини от базите в Диарбекир и Искендерун. Турската държавна телевизия е излъчила кадри с малки конвои камиони, превозващи противовъздушни оръжия край граничните градове Йайладагъ и Рейханли в провинция Хатай. Турски официален представител потвърди, че войски се разполагат по границата в провинция Хатай. По думите му Турция взима предпазни мерки след свалянето на самолета. Той обаче не даде информация за броя на войниците или машините, но посочи, че те са разположени в района на градовете Яйлядагъ, Алтъньозю и Рейханлъ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване