06/28/12 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Общината сезира прокуратурата заради обявени имена на серопозитивни деца

Столична община ще сезира прокуратурата за обявяването на имена на серопозитивни деца от дома „Асен Златаров” в София. Това заяви в четвъртък зам.-кметът по социална политика в София Албена Атанасова.
В сряда общинският съветник от БСП Калоян Паргов обяви имената на две серопозитивни деца от социалния дом. По този повод общинарите от БСП обвиниха кмета Йорданка Фандъкова в немарливо отношение въпреки многобройните сигнали за сериозни нарушения в дома.
Албена Атанасова обясни, че по закон е недопустимо да се изнасят в публичното пространство лични данни за деца без съгласието на родителите, настойниците или институциите, отговорни за тях. „Деца не могат да бъдат използвани за предизборни цели”, заяви Атанасова.
Когато е установено, че децата са болни от СПИН, те не са били в дома, допълни и кметът Йорданка Фандъкова.
„Няма лошо в оповестяването на данни, стига те да не противоречат на закона, но да се спекулира с данни не е допустимо. Не може да се цитират имена. Да, има такива случаи на серопозитивни деца, екипите работят с тях. Тези, които се крият, ги търси полицията. Но трябва да сме внимателни. Това са деца”, заяви още Йорданка Фандъкова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване