06/28/12 14:05
(http://www.klassa.bg/)

Прекратиха едно от делата срещу Берлускони

Съдът в Рим закри делото срещу бившия премиер на Италия Силвио Берлускони за неплатени данъци от компанията Mediaset при покупка на филмови права заради изтичане срока на давност и липса на улики, предаде АНСА. Делото срещу Берлускони бе възбудено през 2010 г., когато той още бе шеф на правителството. С него бяха обвинени още 11 души, включително синът му Пиер Силвио. Всички те са освободени от наказателна отговорност.
Берлускони и останалите бяха разследвани, че са в периода 2003-2004 г. купували чрез офшорни фирми права за излъчване на американски филми и телевизионни програми и после на занижени цени са ги продавали на принадлежащата на фамилията компания Mediaset. Според АНСА подсъдимите са ощетили държавната хазна с около 10 млн. евро от неплащане на данъци.
Съдията реши да снеме обвиненията, отнасящи се за 2003 г. поради изтичане срока на давност. В същото време той обяви, че няма достатъчно улики за случилото се през 2004 г.
В момента Берлускони е обвиняем по подобно дело, отнасящо се обаче за времето от 1994 г. до 1999 г. Следствието твърди, че за този период той е получил права на филми и предавания за 470 млн. евро. На 18 юни 2012 г. прокуратурата поиска за бившия премиер затвор от 3 години и 8 месеца.
Още две дела текат срещу Берлускони – за секс с непълнолетна и за превишаване на правомощията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване