07/01/12 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха четирима за атентата пред офиса на „Евророма“

Четирима души са задържани за взрива пред офиса на „Евророма“ в Сандански, избухнал на 29 юни сутринта, при който пострада 59-годишният Малин Илиев. Това съобщи в неделя вътрешният министър Цветан Цветанов. По неговите думи не е имало политически мотиви за атентата, а той бил извършен по чисто хулигански и криминални подбуди. Цветанов каза още, че химическият състав на взривното вещество е еднакъв с този на самоделна бомба, хвърлена около Великден в един от кварталите на Сандански. Според министъра две от сега задържаните лица имали връзка с предишния инцидент.
От Окръжна прокуратура-Благоевград съобщиха, че на четиримата заподозрени са повдигнати обвинения за извършване на общоопасно престъпление с взрив по чл. 333, във връзка с чл. 330, ал. 2 от НК.
В понеделник прокуратурата ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване