07/03/12 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Как да си почиваме истински след работа

Научи се как да си почиваш истински след разбота и забрави за офис проблемите след работно време заедно със Sin.bg

Днес всички сме се превърнали в работохолици. Някои се гордеят с това, а други се страхуват дори да го признаят сами пред себе си.

Истината обаче е, че трябва да се научим да оставяме всичките си грижи и тревоги, свързани с работата, там, където им е мястото – в офиса и в работно време.

Как да си почиваш истински, разбери сега:

Изключи служебния телефон
Ако работата ти изисква да имаш служебен телефон, първото и най-важно нещо за правилната почивка след работно време е да го изключиш. Повярвай, не си правиш услуга като оставаш на линия за всеки колега, който решава от нищото да те безпокои и да те нагърбва с работа в 22 ч. Вечерта. От една страна това е нередно, но от друга – никой друг не ти е виновен, освен самия ти. Ето защо още от самото начало дай на колегите ти да се разбере, че когато си в офиса – помагаш с каквото можеш, а когато си извън него – просто не съществуваш като опция за допълнителен работник.

Никакви имейли
Проверката на служебната поща след края на работния ден също трябва да бъде табу. В противен случай всички ще си мислят, че си на разположение и ще свършиш допълнителната работа привечер. Да не говорим, че ако откриеш, че има някаква нередност – или ще трябва да я оправиш, или няма да спреш да мислиш за проблема цяла нощ.

Задължително раздвижване
Много хора си мислят, че да легнеш пред телевизора е истинска почивка. Да, това е така, но само до някъде. Ако работата ти не е свързана с физическа активност, а с продължително стоене пред компютъра, именно допълнителното залежаване може да бъде пагубно. Да не говорим, че не е никак здравословно. Хората, които прекарват работния ден в седнала позиция, трябва да се разхождат поне по 30 минути дневно, да правят упражнения и дори силови натоварвания на мускулатурата. Така спомагаме за притока на кислород в организма, което освежава мозъка, а и кара сърцето ни да бъде по-здраво.

Чаша бира за добро настроение
Повечето хора обожават да изпият една чаша студена бира или червено вино след работа в компанията на близки хора. И в това няма нищо лошо, разбира се. Принципът тук е да следим обаче количеството на погълнатия алкохол, защото вечерта може и да ни е весело, но на сутринта – никак няма да ни е до смях.

Разговори с близки хора
Най-любимият ни начин да се разтоварим и да си починем подобаващо след работния ден обаче си остават срещите с приятели и приятните разговори в компания. Хората, които умеят да се смеят, да споделят и да се забавляват, знаят как да си почиват.

Sin.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване