07/03/12 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Уорлик вижда напредък в съдебната система

Има проблеми със съдебната система в България и всеки го знае, но аз виждам напредък. „Българите и аз се надяваме да бъдат избрани най-добрите във ВСС“, каза Уорлик пред БНТ. 
Той коментира и ромската интеграция. Според него все повече хора осъзнават сериозността на проблемите и не ги замитат под килима.  Според Уорлик ромите до известна степен представляват бреме и затова трябва да се стимулира правителството у нас да инвестира повече усилия в решаване на проблема, който съществува в много европейски държави.  „Важно е ромите да бъдат превърнати в градивна и продуктивна част от обществото, но този процес изисква много работа", допълни американският посланик. Според него гей парадът е минал  без никакви инциденти и България е демонстрирала, че е  една толерантна страна.  „Не бих могъл да предрека какво ще направи вашият президент. Но аз знам, че той е поддръжник на толерантността и равноправието между всички", отговори Уорлик на въпрос, дали може държавният глава Росен Плевнелиев да последва примера на американския си колега Барак Обама и да подкрепи гей браковете.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване