07/04/12 15:09
(http://www.klassa.bg/)

КТБ вдигна капитала си с 9 млн. евро подчинен срочен дълг

Корпоративна и търговска банка вдига капитала са с 9 млн. евро подчинен срочен дълг от „Бромак“ ЕООД, съобщи финансовата институция на интернет страницата си.
На 2 юли тази година кредитната централа е получила заповед от БНБ, с която Централната банка разрешава на КТБ да включи в капитала си от втори ред (допълнителен капитал) сумата в размер на 9 000 000 евро, привлечена като подчинен срочен дълг по силата на договор между КТБ АД и „Бромак“ ЕООД. Основният акционер в банката „Бромак“ ЕООД притежава 50,29% от капитала й към 31 март 2012 г.
КТБ подава заявление, с което иска разрешение от БНБ за сключване на договор за подчинен срочен дълг на 25 юни тази година. Сумата се отпуска за период от 6 години и се внася на един транш. Лихвата по подчинения срочен дълг е 7% годишно. Погасяването на главницата и лихвата ще става на еднократно в края на срока на дълга – 2018 г., съобщават от трезора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване