07/05/12 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Standard & Poor's вдигна рейтинга на Варна

Рейтинговата агенция Standard & Poor's промени кредитната оценка на Варна от "стабилна" към "положителна", съобщиха от управата на морската столица. Кредитният рейтинг на града е BB. Според одиторите във Варна е постигнато много добро изпълнение на бюджета и е повишена събираемостта на приходите от данъци.
„Прогнозираният ръст на приходите, съчетано с предпазливата разходна политика, може да засили бюджета на Варна и да подобри неговата ликвидна позиция“, се посочва още в аргументите.
„Съживяването на икономиката и ангажиментът на властите във Варна за повишаване нивата на данъчните постъпления е добро предзнаменование за българския град и за неговото вече силно оперативно представяне. Вероятното забавяне на изпълнението на програмата за капиталови инвестиции, както и постепенното преминаване от краткосрочно мостово финансиране към дългосрочно може да подобри и ще подобри ликвидната позиция на града“, отчита Standard & Poor's
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване