07/05/12 13:11
(http://radiomilena.com/)

Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩ

4.07 300x225 Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩВчера Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩ. На площад „Тройката” са събра голяма публика и участници. Основна атракция беше организирания Флаш Моб – непринуден танц на улицата за забавление и участие на всички. Трите танца бяха под лидерството на студио за танци „Дюн”. Ролерклуб Бургас имаше няколко атрактивни шоута в представяне на школата за инлайн хокей и танци на ролери. Представители на Бургаските мотоклубове – „Морски братя” и „Хулигани” – присъстваха с 12 мотора тип-чопър. Около тях непринудено се събра тълпа от любопитни хора, които искаха да се качат на моторите и да им се порадват. Всички атракции бяха с цел да се усети духа на свободата на Америка, да се съберат хора от различни възрасти и обществена ангажираност, за да се включат активно в общото забавление. Вечерта завърши с типичното за този празник в Америка – шоу от фойерверки.

Малко повече информация за самия празник. На 4 юли 1776 е подписана Декларацията на независимостта на Америка от Англия.  Документа е подписан от 56 представителя на 13 колонии, които в самия документ са наречени за първи път Обединени Щати на Америка. В първия член от Декларацията на независимостта е написано: „Ние вярваме, че Всички хора са създадени равни, че са дарени от техния създател с права, които не могат да им бъдат отнети – и това са – правото на Живот, Свобода и стремежа към Щастие.”

Първият по рода си Американски информационен и бизнес център бе открит в Бургас преди едва три месеца. Идеята на центъра е да бъде свръзващо звено между американската и българската култура, да подпомага реинтеграцията и опита между двете страни, да открива нови възможности за пътуване и инвестиции, както и да подпомага реализацията на бъдещи студенти в САЩ.

 Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩ

bookmark Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩsvejo Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩgoogle Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩdelicious Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩstumbleupon Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩfacebook Американският информационен и бизнес център Бургас организира празненство по повод Деня на независимостта на САЩСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване