07/05/12 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Борисов призова бизнеса за по-голяма активност при усвояването на еврофондовете

Премиерът Бойко Борисов призова представители на бизнеса за по-голяма активност при усвояването на пари от ОП „Конкурентоспособност“. Той присъства на церемонията при подписването на договори със 121 фирми, които получават пари от оперативната програма в София. Разпоредил съм лично - да се пише на сайта на министър Добрев. Нито един бенефициент на тази програма, нито една фирма да няма забележки. Много е важно, днес фирмите ще си тръгнат средно с над 700 000 лева. Това са добри пари и добра помощ, каза Борисов. Казвайте на ваши колеги да идват, да кандидатстват, да се усвоят до стотинка тези пари. Голяма глупост е да имаме пари и да не ги усвоим всичките. Искам целият капацитет на държавата, на фирмите, да усвоят максимум от фондовете, за да има основание да искаме повече пари в следващия програмен период. Защото ти идваш и искаш вместо 9-10 млрд.  16, а ти си усвоил 3 млрд. А предишното правителство е усвоило 0,79% , коментира Бойко Борисов.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма  Делян Добрев добави, че от 27 юни може да се кандидатства по проекти за енергийна ефективност, които съдържат 300 млн. лева безвъзмездна финансова помощ и 300 млн. лева кредити. Делян Добрев направи всичко възможно да се направят тези реформи, за да се подпишат днешните договори тук, посочи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване