07/05/12 13:08
(http://www.klassa.bg/)

Глътка ликьор Disaronno за онези, които искат да прочетат  „Мадоната на бадемите”

ИК „Кръгозор” и иконата за италиански стил в напитките - Disaronno, ще поднесат изкушение за сетивата на посетителите на няколко книжарници в София и в страната. Това ще се случи в горещите петък и събота, които ни очакват – 6 и 7 юли.
Дегустацията е посветена на новия роман на Марина Фиорато – „Мадоната на бадемите” - история за любовта, от която са родени най-известният бадемов ликьор Disaronno и едни от най-красивите фрески на ренесансовата живопис. Разлиствайки романа, гостите ще могат да отпиват от напитката, която увековечава любовта между ученика на Леонардо да Винчи - Бернардино Луини, и Симонета ди Сароно. Ще чуят историята, разгърната в романа „Мадоната на бадемите”. Ще усетят хармонията между нежния аромат на хартия и богатия вкус на кехлибарената напитка.
Каним ви да се потопите в романа на Марина Фиорато с глътка амарето Disaronno.
Книжарниците, дните и часовете, в които ще се проведе дегустацията, са:
В София:

Книжарница „Хеликон-Витоша” (бул. „Патриарх Евтимий" 68)
петък - 17.00-20.00 ч
събота - 17.00-20.00 ч

Книжарница Greenwich Book Center (бул. „Витоша” 37)
петък - 18.00-21.00 ч
събота - 18.00-21.00 ч
 
Книжарница Booktrading Serdika Center (Сердика Център, етаж -1)
събота - 17.00-20.00 ч
неделя - 12.00-15.00 ч
 
Книжарница Orange Center (ул. „Граф Игнатиев” 18)
петък - 17.00-20.00 ч
събота - 17.00-20.00 ч

Във Велико Търново:

Книжарница „Приятели” – Велико Търново (Сентрал мол Велико Търново)
събота - 17.00-20.00 ч.
 
Какво се крие зад марката Disaronno?
 Смесица от неповторима сензация, допълнена от несравним аромат и вкус; страстна история, преплетена с легенда; международна емблема, произведена в Италия: това са отличителните  черти на Disaronno, ликьора с кехлибарен цвят, който се превърна в икона за италианския стил.
 
Disaronno крие специална тайна във формулата си, която носи в себе си всички ценности, направили марката разпознаваема през вековете, и я превръща в международна италианска икона.
 
Силата на марката е родена заедно с легендарното й минало, от любовната история през 1525 г. между художника Бернардо Луини, ученик на Леонардо да Винчи, и красива съдържателка на хан, избрана за муза за стенописа „Чудната мадона“ в Сароно (изложена и до днешни дни в Светилището на Светата Дева в Сароно).
 
Според легендата младата дама приготвила на художника, като символ на любовта си, манерка, пълна с кехлибарен ликьор. Миксът от съставките все още се пази в тайна, но от този ден нататък славата на Disaronno е нараснала и продължава да расте.
 
Семейство Рейна откриват рецептата и я предават от баща на син до началото на XIX век, когато Доменико Рейна отваря магазин за алкохол и работилница в Сароно, стартирайки успеха на Disaronno.
През последните три години Disaronno влиза в класацията the Coolbrands UK като една от най предпочитаните марки, публикация, обединяваща най-бляскавите брандове в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване