07/05/12 15:11
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха 12 тона марокански хашиш в Мировяне

Полицаи от отдел „Наркотици“ задържаха 12 тона в софийското село Мировяне. 
„По наши сметки стойността на хашиша е около 360 млн. евро на пазара. Днес е един хубав ден“, каза главен комисар Станимир Флоров в складова база в село Мировяне, където се съхранявал хашишът.
Флоров уточни, че за момента не можело да коментира кой разпространява наркотика. Огромното количество хашиш идвало от Мароко и било предназначено за страни от ЕС, за Белгия и Холандия.
На базата на тази операция сме информирали колегите си от Холандия и Белгия за получателите на пратката хашиш и за местата, където е трябвало да бъдат складирани, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Днес сме изпратили допълнителна информация до директора на Европол, за да може всичко това да се координира с тях, допълни Цветанов. Той благодари на колегите си за добре свършената работа и високия професионализъм. България си изпълнява ангажимента като страна в бъдещото Шенгенско пространство и като пълноправен член на ЕС, която брани външните граници на съюза, посочи още вътрешният министър.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване