07/05/12 14:27
(http://www.klassa.bg/)

СГС оправда Ваньо Танов по обвинението за разпространение на класифицирана информация

Софийският градски съд (СГС) оправда директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов по предявеното му обвинение за това, че през септември 2011 г. по непредпазливост е  разкрил  информация, представляваща държавна тайна. В телевизионно интервю тогава Танов съобщи какви запаси държат в складовете си у нас „Лукойл“.
„Доволен съм от решението на съда. Съдът запази достойнство и показа, че законът е над поръчки и поръчители. Мисля, че прокуратурата не може да се гордее с това дело. Прокуратурата не познава Закона за класифицираната информация. Единственият орган, който се произнася по закона и от който прокуратурата е искала становище, е Агенцията за защита на класифицираната информация. Впоследствие прокуратурата се е отказала от това становище“,  коментира Танов. Решенията на агенцията не подлежат на съдебен контрол, уточни той.
Преди решението на съда от прокуратурата поискаха директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов да бъде глобен с 2500 лева за това, че в телевизионно интервю е изнесъл данни, представляващи класифицирана информация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване