07/05/12 15:58
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Четвъртък на гнева (протестът на живо)

И днес OFFNews ще проследи всичко най-интeресно, което се случва на шествието за горите.

OFFRoad Radio излъчва на живо тук.

То започна в 18.30 часа от езерото „Ариана“ на Орлов мост.

Над 2000 души са потвърдили участието си в шествието във Фейсбук страницата му, която е под надслов „Туристи, доброволци и любители на планината ЗА ГОРИТЕ!!!“.

„Пригответе вашата торба с подкрепа и пълни джобове с желание за защита на ГОРИТЕ и ЕЛАТЕ на шествието на всички туристи“, се казва в информацията, анонсираща протеста във Фейсбук.

Там организаторите отговарят и на въпроса „Защо продължаваме да протестираме?“:

„За да кажем, че поправката „Витоша ски“ пада, но че ние ще следим тя да не влезе в прегласувания Закон за горите. Ще има шествие, защото отстояваме позицията си по въпроса за промяна на предназначението на територията; настояваме да се преразгледа договора на Витоша ски АД; заедно сме с всички доброволци = огнеборци, защото любимата ни планина гори вече 4 дена; “Витоша ски“ са единствените, които не са съгласни на предложението да се даде възможност да се учреди право на строеж на съществуващите ски лифтове, което показва липсата на желание да се подменят старите съоръжения от страна на инвеститора; защото „Витоша ски“ заявиха, че и тази година съоръженията на Витоша НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Искаме гора! Ние сме планинари, туристи, катерачи, скиорки, бордисти, колоездачи, парапланеристи и ВСЯКАКВИ любители на планината и ГОРАТА! Да покажем на властта, че всички туристи и любители на планината не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия.“


Live broadcasting by Ustream
18:52 ч. – Пред езерото „Ариана“ са се събрали около 1000 протестиращи.

Очаква се към 19 ч. демонстрантите да тръгнат по предварително обявения маршрут.

Шествието ще тръгне по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, после ще завие към Попа. След това ще се върне по бул. „Левски“ и ще мине покрай Министерството на спорта, където ще има скандирания, защото протестът е и срещу промените в Закона за физическото възпитание. Предвижда се шествието да приключи пред парламента.

Протестът засега преминава спокойно, без скандирания и почти без плакати.

19:12 ч. - Протестиращите вече са около 1200 души. Те искат да се прекрати наемния договор с „Витоша ски“ и се отправят по маршрута със скандирания „Витоша!“, „Витоша за нас, бетонът е за вас!“ и „Долу Цеко от Алеко!“ и „Оставка!“ Протестиращите  са съпричастни и със случващото се във Варна, като са разпънали трансперант в подкрепа на Морската градина.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване