07/06/12 16:08
(http://www.klassa.bg/)

МВФ ревизира надолу прогнозите си за глобалния растеж

Международният валутен фонд (МВФ) ще понижи прогнозата си за глобалния растеж през настоящата година поради слабите нива на инвестициите и проблемите със заетостта и производството в Европа, САЩ, Бразилия, Индия и Китай, заяви изпълнителният директор на фонда Кристин Лагард, цитирана от Bloomberg.
„Глобалният растеж ще бъде малко по-скромен от очаквания преди 3 месеца“, заяви Лагард на пресконференция в Токио в петък. „И дори тази занижена прогноза зависи от взимането на правилните решения“.
Ревизираната прогноза ще бъде публикувана след 10 дни. През април фондът обяви, че очаква през 2012 г. глобалната икономика да нарасне с 3,5%, уточнява Investor.bg.
„Ключови развиващи се пазари като Бразилия, Китай и Индия показват признаци на забавяне“, изтъква Лагард. През тази година трите страни и Русия ще произведат около 20% от глобалния брутен вътрешен продукт (БВП).
„За съжаление през последните няколко месеца перспективата пред световната икономика се помрачи“, коментира Лагард. „Много индикатори за икономическата активност – инвестиции, заетост и производство са се влошили. При това не само в Европа и САЩ“.
МВФ вече понижи прогнозата си за растежа на щатската икономика през 2012 г. до 2% от очакваните през април 2,1%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване