07/08/12 13:38
(http://www.klassa.bg/)

ДКЕВР: Поскъпването на тока не обслужва интересите на НЕК

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев отрече исканото увеличение на цената на тока да отива в Националната електрическа компания (НЕК). Според председателя на Асоциацията на фотоволтаичните централи  у нас Никола Газдов над 68 млн. лева е разликата само за около 2-3 месеца между парите, които НЕК ще плати за соларен ток, и това, което ще получат производителите. „Абсолютно тази теза не е вярна“, посочи Семерджиев. „Моята оставка е най-лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем”, заяви още председателят на ДКЕВР пред БНР в неделя.
Нещата в енергетиката отдавна не вървят. Увеличението на тока до голяма степен се дължи на желание да влязат повече пари в системата, за да се стабилизира. Фотоволтаиците са само част от проблема. 55% от парите от увеличението са в системата. Това бе категоричната позиция на д-р Константин Тренчев, лидер на КТ „ Подкрепа”, също изразена пред БНР. Ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. На тия хора и един влак с хероин да им дадеш, пак ще излязат на загуба, казваше една моя колежка, заяви Тренчев.
Според него  дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е доста непрозрачна. Комисията има изключително важна роля във формирането на цените на тока, но защо не натискат, а само се примиряват. Заради това считаме, че там работа не се върши добре, посочи Тренчев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване