07/08/12 14:12
(http://www.klassa.bg/)

Къде отиват неплатените от НЕК милиони?

Увеличението на цената на електроенергията от 1 юли не дава на НЕК допълнителни 68 млн. лева, твърди шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Според шефа на фотоволтаичната асоциация обаче това е сумата, която е начислена в увеличените цени на тока, но не е в плановете на НЕК да плати на производителите... Семерджиев от своя страна отрича, но не обяснява къде ще отидат тези милиони.
Единият вариант е да си останат в електрическата компания, доколкото тя още не ги е изхарчила и не е платила с тях каквото и да е. Този вариант обаче се отрича яростно на всички  официални равнища. Още по-малко пък самата регулаторна комисия си признава за грешки в изчисленията.
Значи грешка няма. Тогава за къде или за кого са предназначени те?
Всички имаме право да знаем това, защото, заедно със сметките си за ток, през следващите месеци ще оформим и кръглата сума от няколко десетки милиона лева.
Най-добре би било, разбира се, този, който точи зъби за тях, да си каже сам - така и така, тези 68 млн. лева ми трябват и смятам да ги изхарча еди-как си.  Съмнително е обаче, че в нашата държава, а и извън нея има човек, който не може да планира 68-те млн. лева, включително в инвестиционни дейности.
Затова най-добре регулаторът да каже за какво става дума.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване