07/08/12 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Столична община ще спира годишните прегледи на автомобили без платени данъци

Столична община ще спира годишните технически прегледи на автомобилите, за които не е платен данък, съобщи зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.
Това ще стане възможно от септември, когато системата за отчитане на местните данъци на общината се свърже със софтуера за отчитане на годишните технически прегледи към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".
Според закона и сега при годишен преглед на автомобила собственикът му трябва да представя документ за платен данък, но това не се прави на много места. С новата система при въвеждането на данните за колата, пристигнала за технически преглед, в сервиза ще излиза съобщение, че за нея са платени или съответно не са платени дължимите такси. При неплатена сума няма да се допуска технически преглед, уточни Дончо Барбалов.
Общината предвижда да създаде и "виртуален пост" за плащания на дължими данъци и такси. Чрез тази система при проверка на задълженията на всяко лице през интернет страницата на Столична община хората ще могат да си плащат и данъците. Предвижда се тази система също да заработи от есента.
За първите шест месеца на годината в София са отписани от данъчните служби общо 64 634 превозни средства, а са записани 50 410, посочи Барбалов. Намалението от над 14 000 коли според него се дължи на отписването на вече продадени автомобили в други общини или бракуването на автомобили.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване