07/09/12 14:07
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

1014 свободни места в гимназиите в София

1014 са свободните места в гимназиите с прием след VII клас в София след приключване на второто класиране, съобщи Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в София-град.

От тях има свободни места за Софийската математическа (5 места без ограничения по квоти за момчета и момичета) и Националната природоматематическа гимназия (10 места – без квота); Първа английска (2 места за момчета) и Втора английска (1 за момиче и 5 за момчета); 164 Испанска (2 за момичета и 3 за момчета); 73 СОУ (Втора немска) – 1 за момче; 9 Френска (4 за момчета и 4 за момичета); 133 СОУ (с руски) – 6 за момичета и 10 за момчета; 35 СОУ (4 за момичета, 6 за момчета и 10 са без квота); 18 СОУ (34 места без ограничения по квоти за момчета и момичета); 23 СОУ (с френски) – 23 места без квоти по пол; 157 гимназия (Втора испанска) – 20 места, без квота за момчета и момичета; Националната търговско-банкова (2 за момчета) и Националната финансово-стопанската гимназия (1 за момиче и 3 за момчета).

Няма свободни места в 91 Немска езикова гимназия. Там приемът е приключил с второто класиране.

За да кандидатстват за местата, останали за трето класиране, кандидатите трябва да подадат ново заявление, в което да подредят отново желаните училища. Участващите в третото класиране обаче губят мястото си в училището, където са били приети до второ класиране.

Документи за трето класиране се подават на 10 и 11 юли. Приетите се обявяват на 13 юли. Те се записват на 16 и 17 юли. До 20 юли се обявяват местата, останали незаети и след третото класиране.

Има около 200 ученици, кандидатствали в София, които не са били приети заради начина, по който са подредили желанията си в първото заявление, а не заради нисък бал, каза Кастрева. Техните балове варират между 25 и 31. Максималният е 36.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване