07/09/12 12:51
(http://radiomilena.com/)

Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спорта

aleksiev2 Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаНа 13.07. /петък/ предстои извънредно заседание на Общински съвет Поморие от 11.00 часа, на което съветниците ще гласуват общинския дълг, заяви кметът Иван Алексиев. Една от допълнителните точки за гласуване е даване правомощия на кмета да регистрира общински футболен клуб.Ето какво още заяви Иван Алексиев:

„На всички стана ясно, че ПФК”Черноморец” не получи лиценз за Б група. Спонсорите на отбора се оттеглиха и всичко е на гърба на общината, но общината няма възможност да издържа професионален футболен клуб и затова взехме решение, коментирахме го и със съветниците, като възможността е да запазим детската школа. Там има повече от 100 деца и при спирането на ПФК „Черноморец” има голяма опасност детската школа да спре да функционира. Поради тази причина бяха проведени разговори с другия акционер. Детско-юношеската школа ще бъде прехвърлена на добра воля към общинския клуб, за да бъдат спокойни децата и техните родители. След това ще подпишем договор за стопанисване и управление на спортната база, което включва стадиона, съблекалните, фитнес залата и абсолютно всичко в Каблешково. Така, че и в Каблешково ще се играе без пари. Съседните населени места, където имат проблеми,  също ще ползват безплатно базата в Каблешково. Допълнително ще бъде подписан договор за ползване на спортната зала в Поморие, т.е. общината поема изцяло спортната инфраструктура под свое управление. Поради тази причина след като мине решението на Общински съвет ще бъдат поканени отделно и бизнеса, ще имаме среща и със спортно-техническото ръководство на „ПФК”Черноморец”, за да кажем какво е нашето виждане и какво правим? Ще има изцяло нов управителен съвет, нов изпълнителен директор, изцяло нова структура и ще се наблегне на детско-юношеския футбол, екипировка, треньори, автобус за мачове…

Другото предложениеу е създаване на общински хандбален клуб. Причината е ясна, нашите момичета за поредна година флизат в „А” група, но не могат да играят, защото нямат условие, нямат възможности. Сам по себе си хандбалния клуб прави каквото може, но хората, колкото и да обичат хандбала не могат да направят ремонт на спортната площадка и поради тази причина с управителния съвет на хандбалния клуб взехме решение да регистрираме хандбален клуб, общината да поеме ангажимента да направи ремонт на спортната площадка. Голямата игрище го правим с изкуствена настилка за хандбал и футбол, малкото игрище го правим за други спортове като волейбол, баскетбол, тенис на корд, а в единия гъл и за тенис на маса. В същото време ще предприемем действия за ремонт на съблекалните, за да можем да вземем лиценз за А група и предоставяме залата допълнително за тренировки на хандбалния клуб.

Това са две много важни решения, защото общината показва, че не абдикира от спорта като цяло.“

 Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спорта

bookmark Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаsvejo Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаgoogle Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаdelicious Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаstumbleupon Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаfacebook Иван Алексиев: Общината няма да абдикира от спортаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване