07/09/12 13:24
(http://www.klassa.bg/)

Над 6 млн. лв. са събрани от неизрядни шофьори

Над 6 милиона и половина са приходите за хазната от съставени актове срещу неизрядни шофьори. Това обяви транспортният министър Ивайло Московски  пред БНТ в понеделник. С 18% са се увеличили тази година проверките на автомобилната администрация. До момента са били инспектирани около 150 хиляди автомобила. От 1 януари 2014 година БДЖ ще получи 600 нови вагона. Те ще бъдат закупени с европейски средства, предоставени по Оперативна програма "Транспорт". Опитваме се по максимално добър начин да обезпечим проверките на фирмите за автобусни превози, твърди министърът на транспорта.
Очаква се във вторник той  да открие главния диспечерски център на жп линията Пловдив – Свиленград, който се намира  в сградата на бившето Централното жп управление на гр. Пловдив. Там ще бъде направена  демонстрация на съоръженията и системите в Центъра за безрисково и безопасно управление на движението на влаковете в този участък и изключване на възможностите за човешка грешка. Това е част от проекта “Електрификация и реконструкция на железопътната линия Пловдив – Свиленград – турска/гръцка граница”. Стойността на договорите за системата е 38 млн. евро,  а финансирането е по програма ИСПА. Изпълнител на проектирането и изграждането на системите за сигнализация и комуникация на жп трасето е консорциум „Талес – Алкател-Лусент”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване