07/09/12 12:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Отровни химикали в Черно море след наводненията в Русия

Токсични химикали, гориво и различни горивно-смазочни материали са попаднали във водите на Черно море след наводненията в Краснодарски край, предаде РИА Новости.

„Най-вероятно са били отнесени битови отровни химикали, нефтени продукти и дори торове. Всичко това вече е попаднало в морето. Към момента не може да се коментира нивото на замърсяване. Първо – защото основната маса вече се намира някъде в района на България, а второ – сега най-важната цел е спасяването на хората”, коментира Алескей Кисельов, представител на „Грийнпийс Русия“.

В нощта на 6 срещу 7  юли водната стихия заля около 5000 жилищни сгради в Краснодарския край.

Според последните данни са загинали 171 души. Близо 500 души са потърсили медицинска помощ. Над 26 000 души са засегнати от наводненията.

В понеделник стана ясно, че губернаторът на руския Краснодарски край Александър Ткачов уволнии ръководителите на Кримския район.

Според Ткачов жителите на Кримск не са били предупредени, въпреки че в района е оповестена опасността от наводнение минимум три часа преди водната стихия да залее всичко.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване