07/09/12 09:57
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Още няма водеща версия за пожара на Витоша

Няма изведена версия за това какво е причинило пожара в резервата „Бистришко бранище” на Витоша, коментира днес пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По обясненията му за момента все още има само предположения. „Знаем кое не е – мълния. Може да е умишлен палеж, небрежност. Предстои разследване”, каза Цветанов, който сутринта взе участие в заседанието на Кризисния щаб в Бистрица заедно с еврокомисар Кристалина Георгиева.

Ако някой иска да създаде дори умишлено, най-трудното за гасене място, ще подпали именно „Бистришко бранище“. То е недостъпно при 40 градуса, но нашите момчета се справиха под вещото ръководство на главния комисар“, коментира на свой ред премерът Бойко Борисов по-късно днес през деня. “Специално искам да благодаря на военните летци. Радвам се, че продължиха мандата на генерал Симеонов с две години, който е много добър ръководител“, каза премиерът.

Критичната ситуация беше овладяна напълно в събота, след като в петък следобед силният вятър и високите температури разпалиха три нови огнища. Продължава работата на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“, полицаи, служители на горските стопанства, военни и доброволци. Основната им задача е да разширят просеките и да не допускат развитие на огъня. Кметът на София призова туристите на Витоша да не минават край засегнатия от пожара район.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване