07/09/12 07:39
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Русия в траур заради наводненията в Краснодар

Снимка: ЕПА / БГНЕС Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви 9 юли за Ден на траур в страната, заради наводненията в Краснодарския край , отнели живота на над 170 души, както и тежката катастрофа в Украйна, предаде РИА Новости.

В резултат на бедствието, което стана на 7 юли, бяха наводни повече от 5 000 жилищни домове в три града и редица села в Краснодарския край.

Междувременно в събота сутринта в украинската Черниговска област автобус с 43 поклонници от град Велики Луки се преобърна, в следствие на което загинаха 14 руснаци, а други 29 бяха ранени.

В съответствие с президентския указ на цялата територия на Русия на 9 юли ще бъдат спуснати наполовина знамената, а на културните учреждения, както и държавните телевизионни канали се препоръчва да се въздържат от излъчване на развлекателни програми.

На среща с местните власти Владимир Путин обяви компенсациите, които ще получат пострадалите от бедствието.

В понеделник всеки от тях ще получи по 10 хил. рубли за неотложни нужди.

В по-късен етап за повредено имущество всеки ще получи от регионалния бюджет 50 хил. рубли, както и 100 хил. от федералните власти.

От федералният бюджет ще бъдат отпуснати и по 1 млн. рубли за всеки загинал роднина и също толкова от регионалния бюджет.

За възстановяването на домовете за покриване на щетите ще бъдат отпуснати около 300 млн. рубли от федералния бюджет.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване