07/09/12 07:31
(http://radiomilena.com/)

СДС Бургас: Искат д-р Емил Кабаиванов да бъде председател

3888 300x233 СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателВисока избирателна активност бе отчетена в Бургас на приключилите вчера вътрешнопартийни избори за председател на СДС. С огромната преднина от близо 96 % бургазлии определят за лидер на сините кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.Той спечели бургаските седесари като се обяви за самостоятелно явяване на СДС на парламентарните избори или за нов десен формат.

В надпреварата за лидерския пост в СДС се включиха още депутатът д-р Ваньо Шарков, неговият колега Лъчезар Тошев и Иван Сотиров от софийската организация на сините. Кандидатите останаха четирима, след като Румен Христов обяви, че се оттегля от битката за председателското място.

„СДС е единствената партия, която избира своя председател чрез пряк вот. Вътрешните избори са изключително важни за бъдещето на СДС , защото са битка на две политики – едната е тази, към която е ориентиран д-р Шарков – връщане на формат „Синя коалиция”, а другата – в лицето на д-р Кабаиванов – за самостоятелно явяване на изборите или за нов десен формат”, каза областният лидер на СДС Костадин Марков. Той допълни, че високата избирателна активност и големия процент гласували за д-р Кабаиванов показва, че членовете на СДС желаят промяна с конкретни политики и действия.

Очаква се следващата седмица да се проведе балотаж между двамата основни опоненти за поста – д-р Емил Кабаиванов и д-р Ваньо Шарков, като д-р Кабаиванов е подкрепен от  структурите на сините в големите градове – София, Пловдив, Варна и Бургас, а д-р Ваньо Шарков ще разчита на подкрепата на седесарите в малките градове.

 СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председател

bookmark СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателsvejo СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателgoogle СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателdelicious СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателstumbleupon СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателfacebook СДС Бургас: Искат д р Емил Кабаиванов да бъде председателСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване