07/10/12 09:05
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Обвиненият за убийството на Николай Йорданов остава в ареста

Адриан Ангелов остава окончателно в ареста. Това реши днес Софийският апелативен съд.

Ангелов е обвинен за убийството на 22-годишния Николай Йорданов в София. Младежът изчезна на 14 юни, а дни по-късно полицията откри служебния му микробус изоставен в близост до Централна гара в София.

Днес адвокатите на Ангелов поискаха съдът да промени наложената му Софийски градски съд мярка „задържане под стража“ в по-лека, защото той е съдействал при разследването, до момента не е осъждан и няма данни за криминални прояви, има постоянен адрес и не може да се укрие.

Прокуратуата обаче поиска постоянен арест, заради жестокостта, по която е извършено престъплението и високата му обществена опасност.

В решението съдиите днес се позоваха на факта, че в дома на Ангелов е открита кръв, която отговаря на тази на жертвата. Съдът смята, че подозренията за това, че именно Ангелов е извършителят на убийството, са основателни, аргументираха се съдиите.

Николай Йорданов беше ткрит мъртъв край Враца. 22-годишният младеж е бил убит, тялото му е било разфасовано, рязано с нож и горено. Убийството станало заради по-малко от 2000 лв.

Адриан и Николай се познавали от пицария в „Овча купел“, която до преди няколко месеца Николай зареждал с хранителни продукти и в която безработният от почти една година Адриан „прекарвал свободното си време“. На 13 юни Адриан се обадил на Николай по телефона. Уговорили си среща за следващия ден. Видели се в квартирата на Адриан. Там Николай е бил убит. По думите на разследващите убийството е планирано и основният мотив е грабеж.

След убийството Адриан разчленил тялото и сложил частите в купени за целта торби. Сложил ги в багажника на колата си. Почистил прецизно дома си.

Откраднал парите, които намерил у Николай – дневния му оборот – между 1000 и 2000 лева. С парите отишъл в автокъща, за да откупи автомобила си, оставен за продан два месеца по-рано. Безработният от почти 1 година съпруг и баща на дете оставил колата си там, срещу което получил 1000 лева авансово. Възстановил парите с откраднатата сума от Николай и си прибрал автомобила.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване