07/10/12 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Общините ще получат общо 1,2 млрд. лв. по Програмата за развитие на селските райони

Договорите с българските общини ще достигнат 1,2 млрд. лв. със съфинансирането на българската държава, обяви изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Румен Порожанов на техническата среща на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие” с общините. От края на миналата година фондът финансира и ДДС по авансовите плащания, като до момента са разплатени почти 20 млн. лв. ДДС по общинските проекти, както и 6 млн. лв. общо за корекции по проектите.
Искаме от общините да ни дадете определени идеи, ако нещо ви пречи, да го споделите с нас, подкани присъстващите министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов.
През юли ще бъдат изплатени средствата на земеделските производители по три извънредни схеми, стана ясно още на техническата среща. До края на месеца извънредно ще се доплатят по 30 лв. на глава добитък. Тези, които са получили до момента 150 лева на животно, ще получат по още 30 лева, посочи Порожанов. С решение на правителството за фонда са отпуснати допълнителни средства от 10 млн. лв., с което общите плащания ще достигнат около 9,5 млн. лв. Приключен е приемът на заявления за получаване на пари по de minimis за овце и кози, където стопаните са проявили голям интерес. Всеки регистрирал се земеделски производител ще получи по 7 лева на овца или коза. По схемата за подпомагане на пчеларството фонд „Земеделие“ ще  изплати близо 3,5 млн. лв., като за всяко пчелно семейство ще се дадат по 12 лв. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване