07/10/12 15:25
(http://www.klassa.bg/)

През уикенда: „Лятно кино с БНТ1”

В събота, 14 юли, от 9.40 ч, най-малките зрители на БНТ ще видят българския игрален филм „Патилата на Спас и Нели”. Сценарист на филма е Христо Илиев, режисьор  - Георги Стоев, оператор - Андрей Чертов, музика  - Стефан Димитров, текст на песните  - Мария Башева.  В ролите: Иван Кутевски, Евгения Баракова, Александър и Николета Кочеви, Ицхак Финци, Георги Мамалев, Павел Поппандов, Домна Ганева, Симеон Щерев-Банана и др.
За филма: Семейство е приютило кучето Спас и котката Нели. Радост и веселие царят в къщата. Но един ден те прекаляват с пакостите и са изгонени. Тогава попадат в ръцете на злия дресьор. С тях той разиграва страшните си фокуси. След дълго преследване Мими и родителите й успяват да открият и освободят четириногите пленници.
В съботните вечери зрителите ще могат да видят много интересни чужди - американски и европейски, заглавия, както и три български филма, спечелили любовта на публиката. На 14 юли изборът е за  френския игрален филм „Героят на семейството”, който БНТ ще излъчи от 21.40 ч. Режисьор е Тиери Клифа, в ролите са Катрин Деньов, Жерар Ланвен, Миу-Миу, Еманюел Беар,  Клод Брасьор и др.
За филма: Наследството на емблематичното нощно кабаре "Синият папагал" събира в Ница членовете на една фамилия, развълнувани и изправени открито един срещу друг. Настъпва часът на обясненията и откровенията за особените връзки и тайните чекмеджета, в които всеки ще открие по нещо от своя живот. В тази мистериозна и бляскава обстановка на суетност и скрити врати всички са поканени, за да се разкрият такива, каквито са към своите родители, любови, деца и приятели, докато единственият отсъстващ между тях наблюдава "отгоре" ситуацията, която е предизвикал....
В неделя, 15 юли, от 8.05 ч, програмата предлага 11-и и 12-и епизод на  българския сериал „Магна аура - изгубеният град”. Сценаристи - Юрий Дачев, Андреас Кнауп, режисьор  - Ирина Попова, музика - Стефан Димитров, Андреас Бикинг. В ролите: Гунтер Шос, Васил Василев-Зуека, Николай Урумов, Марек Влодарчик, Хорст Котерба, Параскева Джукелова, Елена Петрова, Стефан Щерев, Лилия Лазарова и др. Деца: Борис Кашев, Лъчезар Калчев, Василена Гецова, Кристиян Симеонов, Богдан Плъков, Александър Пашов, Иван-Александър Нонов, Мария Антонова и др. 
В почивния ден рубриката „Лятно кино с БНТ1” е подготвила още едно предложение за малките зрители, в 12.30 ч започва обичаният  игрален филм „С деца на море”. Сценарият е дело на Братя Мормареви, режисьор -  Димитър Петров, музика -  Петър Ступел. В ролите: Петър Пейчев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Красимир Марианов, Иван Аршинков, Кирил Петров, Руслан Терзийски, Светлана Крумова, Михаил Мутафов, Татяна Новоселска, Георги Парцалев, Маргарита Стефанова, Светослав Пеев, Ренета Киселичка, Златина Дончева, Кръстю Дойнов, Калчо Калчев, Елена Пеева, Елена Спасова, Яни Аристидов и др.
За филма: Група деца, заедно с родителите си, са на почивка в Несебър. Те стават причина за запознанството на Огнян и Елена. За тях Огнян става кумир — силен, смел и отличен плувец. Той им разказва за приятелството си с един делфин. Една вечер Огнян и Елена закъсняват. Децата не смеят да се приберат вкъщи, защото родителите на Елена, знаят, че тя е с тях. За това са наказани, но никой не издава тайната. На другия ден те отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват как разказва същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб.
    Още няколко филмови заглавия ще зарадват зрителите на БНТ през уикенда. Култовата френска комедия „Руби и Кантен” с участието на Жан Рено и Жерар Депардийо ще се излъчи в събота от 18.20 ч. Филмът разказва за дръзкия и опасен крадец Руби, който попада в затвора след обир в една килия с Кантен. Кантен е симпатичен и добродушен глупак, занимаващ се с дребни кражби. Това е приятелство от пръв поглед, поне за Кантен. За Руби е просто една досада. Кантен вече се вижда съсобственик на кафене заедно с Руби.  Решението е бягство от затвора. Руби има уредено бягство, което Кантен едва не проваля. И ето ги на свобода. Преследва ги полицията и аверите на Руби, на които той дължи 20 милиона евро.
    В неделя, 14 юли,  от 20.45 ч, БНТ ще излъчи удостоения с 3 награди „Оскар” – за най-добър филм, за оригинален сценарий и за монтаж, екшън „Сблъсъци”, с участието на Сандра Бълок, Брендан Фрейзър, Мат Дилън и др. Малко по-късно, от 00.20 ч, зрителите ще видят историческата драма за живота на знаменития Чингиз хан - „Монгол”. Освен признанието за най-добър филм „Монгол” е удостоен с наградата „Ника” за режисура, за звукорежисура, за постановка и за костюми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване