07/11/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Филантропът Бъфет дари 1,5 милиарда долара на фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“

Американският милиардер филантроп Уорън Бъфет, който обеща да даде почти цялото си богатство на благотворителни организации, вече дари 1,9 милиарда долара през последните седмици, включително 1,5 милиарда на фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“, предаде АФП.
Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway, притежание на Бъфет, е представил документ на финансовите органи, че е прехвърлил 18,38 милиона свои акции, които във вторник се котираха за 83,40 долара всяка, на фондацията на съоснователя на Microsoft и неговата съпруга. Това представлява малко над 1,5 милиарда долара.
Уорън Бъфет е най-уважаваният инвеститор в САЩ. Според сп. „Форбс“ той е третият по богатство човек на планетата, като състоянието му се оценява на 47 милиарда долара. Филантропът Бъфет обеща да даде за благотворителни цели 99% от своя капитал приживе или след смъртта си. Негови са думите: „Приканвам богатите да отворят портфейлите си. Когато даваш, се чувстваш по-добре.“
Бил Гейтс е втори по богатство в списъка на милиардерите на „Форбс“ – 54 милиарда долара.
Заедно със съпругата си той вече е предоставил над 26 милиарда долара по програми за здравеопазване и изкоренявана на глада в света. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване